Zo voeg je een bericht toe aan je WordPress Website

Berichten maken voor je website is leuk en nuttig. Je geeft je bezoekers leuke tips, nieuwtjes of informatie én je houdt je website relevant voor Google door regelmatig iets toe te voegen. Hoe het werkt en waar je op moet letten lees je in deze handleiding.

Een bericht maken

Log in bij je website en ga in het menu aan de linkerkant naar Berichten > Nieuw bericht.

Vul de titel van je bericht in.

Let op: De titel van je bericht word ook het linkadres dus: www.ditismijnwebsite.nl/dit-is-de-titel-van-mijn-bericht

Als je met de Divi builder werkt klik je op Use Default Editor. Anders kun je meteen door naar de volgende stap.

Bij Typ/om een blok te kiezen kun je meteen je cursor klikken en beginnen met typen. Wil je iets anders dan tekst toevoegen, dan klik je op het plusje. Daar kun je bijvoorbeeld een afbeelding, citaat, of lijst invoegen.

In dit voorbeeld heb ik tekst toegevoegd. Als je op de tekst klikt verschijnen er opties voor tekstbewerking. Je kunt de tekst uitlijnen, dikgedrukt of schuin maken.

Er zijn nog meer opties > Door met je muis te bewegen over de icoontjes zie je in het zwarte tekstvak de verschillende mogelijkheden.

Afbeelding toevoegen

Door je muis te klikken in het volgende tekstveld verschijnt rechts het plusje.

Klik op het plusje en kies voor afbeelding.

Je heb nu twee keuzes:

  1. Kies voor Uploaden om een afbeelding van je computer in te voegen. Selecteer de afbeelding en klik op openen om toe te voegen bij je bericht.
  2. Je selecteert een afbeelding in de mediabibliotheek van je website. In de mediabibliotheek staan afbeeldingen die je al eerder op je website hebt gezet. Klik de afbeelding aan en kies voor selecteren om toe te voegen aan je bericht.

Je berichtinstellingen en live zetten

We sluiten af met de instellingen van je bericht. Deze zie je aan de rechterkant van je beeldscherm. Klik op bericht om de instellingen weer te geven. Leuk is dat je kunt kiezen om je bericht op een later tijdstip te publiceren. Zo kun je berichten inplannen.

Er zijn verschillende uitklapvelden, waarvan de belangrijkste zijn:

Status en zichtbaarheid: Hier kun je de zichtbaarheid en publicatiedatum instellen.

Categorieën: Vink een passende categorie aan voor je bericht of voeg een nieuwe categorie toe om je bericht aan te koppelen. Denk aan categorieën als Nieuws, Tips of Activiteiten.

Uitgelichte afbeelding: Hier voeg je de afbeelding toe die je in het berichtenoverzicht wilt zien, de hoofdafbeelding dus. Deze hoef je niet nog eens extra in het bericht toe te voegen omdat die meestal ook automatisch aan de bovenkant van je bericht wordt geplakt.

Alles klaar? Dan kun je een preview zien door bovenin op voorbeeld te klikken. Alles in orde? Dan klik je op Publiceren en voilà, je bericht is online!

Als je een berichtenpagina hebt dan zal je nieuwe bericht automatisch bovenaan komen te staan. Heb je nog geen berichtenpagina? Dan zul je die eerst moeten aanmaken en inrichten om daar een overzicht van je berichten te laten zien.

Blog

Lees meer

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Tips, nieuwtjes of informatie. Allemaal leuk om te delen via berichten op je website. Werk je veel met pdf’s? Dan is een PDF-viewer block onmisbaar. Zelf gebruik ik graag de plugin “Gutenberg PDF viewer block” om pdf’s mooi weer te geven in berichten. Je bezoeker kan...

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

Tip 1: Plaats je video via een videoplatform Je hebt een geweldige video gemaakt en wilt deze nu op je website zetten. Je kunt dan de video meteen uploaden op je website, of je kiest voor een videoplatform. Welke keuze maak je nu het beste? Onderstaand schema helpt je...

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

Je verwacht als je uit eten gaat, op de menukaart eerst de voorgerechten en als laatste de toetjes. Dat is fijn omdat je dan weet waar je moet zoeken. Het zou heel irritant zijn als alles op alfabet staat en appelsap en het borrelplankje onder elkaar zijn geplaatst....

Meer inspiratie en tips?

Schrijf je in en ontvang nieuwe tips direct in je e-mailbox.

11 + 13 =