Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Werk je veel met pdf’s? Dan is een pdf viewer block onmisbaar.

Tips, nieuwtjes of informatie. Allemaal leuk om te delen via berichten op je website.

Werk je veel met pdf’s? Dan is een PDF-viewer block onmisbaar.

Zelf gebruik ik graag de plugin “Gutenberg PDF viewer block” om pdf’s mooi weer te geven in berichten. Je bezoeker kan door de pdf scrollen op je pagina zelf. Je geeft  ze alvast een preview zonder dat ze eerst de pdf moeten downloaden.

Hieronder zie je het voorbeeld, zo komt het er dan uit te zien:

Een bericht maken

Log in bij je website en ga in het menu aan de linkerkant naar Berichten > Nieuw bericht.

pdf viewer toevoegen (3)

Vul de titel van je bericht in.

Let op: De titel van je bericht wordt ook het linkadres dus: www.ditismijnwebsite.nl/dit-is-de-titel-van-mijn-bericht

Als je met de Divi builder werkt klik je op Use Default Editor. Anders kun je meteen door naar de volgende stap.

pdf viewer toevoegen (4)

Bij Typ/om een blok te kiezen kun je meteen je cursor klikken en beginnen met typen. Deze eerste zinnen worden ook weergegeven in je berichtenmodule, vóór de lees meer link. Standaard laat Divi de eerste 270 tekens zien. Dit kun je aanpassen als je dat wilt.

pdf viewer toevoegen (5

In dit voorbeeld voeg ik tekst toe. Als je op de tekst klikt verschijnen er opties voor tekstbewerking. Je kunt bijvoorbeeld je tekst schuin of onderstreept maken.

  • Door een sjabloon voor je berichten komen ze automatisch in je huisstijl online. Je hoeft dan geen kleuren en lettertypes in te stellen.

pdf viewer toevoegen (2)

PDF toevoegen (met de plugin “Gutenberg, PDF Viewer Block”)

Door je muis te klikken in het volgende tekstveld verschijnt rechts het plusje.

Klik op het plusje en kies voor PDF viewer.

pdf viewer block1

Klik op upload pdf

pdfviewer 6

In de mediabibliotheek heb je twee keuzes:

  • Kies bovenin voor Bestanden uploaden om een pdf van je computer in te voegen. Selecteer de pdf en klik op openen om toe te voegen bij je bericht.
  • In de mediabibliotheek staan pdf’s die je al eerder op je website hebt gezet. Klik de pdf aan en kies voor selecteren om toe te voegen aan je bericht.
  • Geef de pdf een passende titel zodat je bestand ook door google goed gevonden wordt. Klik op selecteren om de pdf in te voegen.

pdfviewer7

pdfviewer8

Je berichtinstellingen en live zetten

We sluiten af met de instellingen van je bericht. Deze zie je aan de rechterkant van je beeldscherm. Klik op bericht om de instellingen weer te geven. Leuk is dat je kunt kiezen om je bericht op een later tijdstip te publiceren. Zo kun je berichten inplannen.

Er zijn verschillende uitklapvelden, waarvan de belangrijkste zijn:

Status en zichtbaarheid: Hier kun je de zichtbaarheid en publicatiedatum instellen.

Categorieën: Vink een passende categorie aan voor je bericht of voeg een nieuwe categorie toe om je bericht aan te koppelen. Denk aan categorieën als Nieuws, Tips of Activiteiten.

Uitgelichte afbeelding: Hier voeg je de afbeelding toe die je in het berichtenoverzicht wilt zien, de hoofdafbeelding dus. Deze hoef je niet nog eens extra in het bericht toe te voegen omdat die ook automatisch aan de bovenkant van je bericht wordt geplakt.

pdf viewer 9

Alles klaar? Dan kun je een preview zien door bovenin op voorbeeld te klikken. Alles in orde? Dan klik je op Publiceren en voilà, je bericht is online!

  • Je bericht komt automatisch als laatste bericht in je berichtenmodule.

Blog

Lees meer

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

Tip 1: Plaats je video via een videoplatform Je hebt een geweldige video gemaakt en wilt deze nu op je website zetten. Je kunt dan de video meteen uploaden op je website, of je kiest voor een videoplatform. Welke keuze maak je nu het beste? Onderstaand schema helpt je...

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

Je verwacht als je uit eten gaat, op de menukaart eerst de voorgerechten en als laatste de toetjes. Dat is fijn omdat je dan weet waar je moet zoeken. Het zou heel irritant zijn als alles op alfabet staat en appelsap en het borrelplankje onder elkaar zijn geplaatst....

Het menu van je website aanpassen

Het menu van je website aanpassen

Een nieuwe pagina toevoegen, je menuvolgorde aanpassen of de titels in je menu wijzigen. Dit doe je allemaal gemakkelijk via het Wordpress dashboard. Stap 1: De menu weergave openen Ga in je Wordpress menu naar Uiterlijk > Menu’s Stap 2: Menu items toevoegen en...

Meer inspiratie en tips?

Schrijf je in en ontvang nieuwe tips direct in je e-mailbox.

3 + 5 =