5 keer waarom een website onmisbaar is als je klanten wilt bereiken

Waarom social media je website niet kunnen vervangen.

Heb je eigenlijk wel een website nodig? Het lijkt ingewikkeld en je hebt misschien ook al een social media account voor je bedrijf. Maar een website biedt zoveel meer mogelijkheden. Laat mij je overtuigen waarom jouw bedrijf een goede website verdient 😊.

Online visitekaartje: Je website is altijd bereikbaar

Een website is jouw eigen marketingportaal. 24 uur per dag bereikbaar. Vergelijk dat eens met de kosten van een krantenadvertentie die maar eenmalig gelezen wordt. Dat kost veel geld en je bent slechts 1 keer kort in beeld.

Je website staat altijd klaar om je bezoekers te ontvangen. De investering in je website is een investering in toekomstige klanten. Het is je online visitekaartje.

Online winkel: Je klant kan uitgebreid rondsnuffelen en kennismaken

Al je diensten, informatie en producten zijn overzichtelijk terug te vinden voor je bezoeker. Ze kunnen informatie en voorbeelden bekijken en kijken of jouw aanbod bij hun past.

Op social media zakken berichten naar beneden waardoor informatie niet makkelijk terug te vinden is. Je lezers zien vaak alleen je laatste post om daarna weer verder te scrollen langs allerlei andere dingen. Op je website is geen afleiding van concurrenten. Je kunt je bezoeker daar echt onderdompelen in alles wat jij te bieden hebt.

Online contact: Je klant kan meteen contact opnemen

Je bezoeker heeft je website bekeken, is enthousiast geworden en kan op goed ingerichte website meteen laagdrempelig contact opnemen of een afspraak inplannen. Zo wordt je bezoeker een klant.

Denk dan bijvoorbeeld aan een contactformulier, link naar Google Maps, afsprakentool, chatfunctie of een button waarmee je direct een WhatsApp bericht kunt sturen.

Tip: Maak de kennismaking nog persoonlijker door jezelf te laten zien. Vertel je verhaal op een “over ons” pagina en laat zien wie je bent. Zo geef je je bezoeker vertrouwen in jou en je bedrijf en wordt het gemakkelijker om contact op te nemen. De klant heeft jou dan al een beetje leren kennen.

Online vindbaar: Je komt in contact met nieuwe potentiële klanten

Door een goede website die geoptimaliseerd is voor google kunnen klanten gemakkelijk jouw bedrijf vinden. Ook wanneer ze niet specifiek naar jou op zoek zijn maar algemenere zoekwoorden gebruiken kunt je in beeld komen. Dat is allemaal gratis reclame!

Online ondernemen: Pak de controle

Je eigen website staat als een huis. Jij bent de baas, het is jouw onderneming online.

Don’t build your business on borrowed ground

Bij een eigen website heb je alles in eigen beheer. Het domein is van jou, jij bent de baas. Natuurlijk kun je dat daarna aanvullen door actief te zijn op andere platformen.

Ik zie bijvoorbeeld veel autoverkopers op marktplaats. Dat is super goed om een bredere doelgroep te bereiken, maar gebruik marktplaats als aanvulling op je eigen sterke website en niet in plaats van een website.

Je marktplaats advertenties kunnen dan verwijzen naar jouw eigen sterke website, waar je de bezoeker weer onderdompelt in alle voordelen die jij te bieden hebt.

OP andere platformen zijn mensen niet specifiek op zoek naar jou. Via een website zet je je bedrijf echt zelfstandig neer in de online wereld.

Een website richt je in zoals jij dat wilt. Afgestemd op je bezoeker en op het doel van jouw website. Pak de controle.

Tot slot: Maak je dienst online zichtbaar en laat je website stralen!

Een website is de beste en goedkoopste marketingtool die je als ondernemer tot je beschikking hebt. Altijd een overzicht van al je diensten en altijd open voor contact. Dé plek waar nieuwe klanten jou leren kennen!

Wil je jouw bedrijf ook graag online in schijnwerpers zetten maar twijfel je over hoe je dat het beste kunt doen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Blog

Lees meer

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Tips, nieuwtjes of informatie. Allemaal leuk om te delen via berichten op je website. Werk je veel met pdf’s? Dan is een PDF-viewer block onmisbaar. Zelf gebruik ik graag de plugin “Gutenberg PDF viewer block” om pdf’s mooi weer te geven in berichten. Je bezoeker kan...

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

Tip 1: Plaats je video via een videoplatform Je hebt een geweldige video gemaakt en wilt deze nu op je website zetten. Je kunt dan de video meteen uploaden op je website, of je kiest voor een videoplatform. Welke keuze maak je nu het beste? Onderstaand schema helpt je...

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

Je verwacht als je uit eten gaat, op de menukaart eerst de voorgerechten en als laatste de toetjes. Dat is fijn omdat je dan weet waar je moet zoeken. Het zou heel irritant zijn als alles op alfabet staat en appelsap en het borrelplankje onder elkaar zijn geplaatst....

Meer inspiratie en tips?

Schrijf je in en ontvang nieuwe tips direct in je e-mailbox.

11 + 7 =