3 tips voor het toevoegen van een filmpje op je website

Overweeg je om je website te verrijken met een video? Super leuk! Hieronder een paar tips waar je op kunt letten als je een filmpje op je website wilt zetten.

Tip 1: Plaats je video via een videoplatform

Je hebt een geweldige video gemaakt en wilt deze nu op je website zetten.

Je kunt dan de video meteen uploaden op je website, of je kiest voor een videoplatform.

Welke keuze maak je nu het beste? Onderstaand schema helpt je daarbij.

Video plaatsen op je website

Tip 2: Maak de video niet te lang

Kort en krachtig. Dat is belangrijk. Een beknopte impressie van je bedrijf is meestal voldoende. Online gaat alles snel en de meeste bezoekers hebben geen zin een video die minuten lang duurt. Laat je toekomstige klant de sfeer proeven en laat ze kennismaken met jou en je bedrijf.

Hoe je dat kunt doen? Afhankelijk van het soort bedrijf wat je hebt kun je kiezen voor verschillende soorten video:

  • Voorstel video: Jezelf laten zien geeft de bezoeker vertrouwen, ze hebben dan al een beetje persoonlijk kennis gemaakt met jou.
  • Rondleiding: Laat je bedrijf zien in een rondleiding. Beelden uit de werkplaats maar ook zeker van het eindresultaat. Laat je klanten zien welke meerwaarde jij biedt.
  • Dronebeelden: Erg mooi zijn ook dronebeelden. De beelden spreken vaak voor zich en hebben geen uitleg of tekst nodig.

Houd in elk geval in gedachten wat het doel is van je video. Meestal is dat de bezoeker overtuigen en enthousiast maken om contact op te nemen. Neem dat zeker mee bij het maken van de video.

Tip 3: Niet automatisch afspelen

Vind jij video’s die automatisch afspelen ook zo vervelend? Doe dit je bezoekers dan ook niet aan. Laat ze zelf beslissen of ze je filmpje willen bekijken. Zo voorkom je irritatie en houd je bezoeker een positieve ervaring met jouw bedrijf.

Laat deze tips je een stukje op weg helpen om een filmpje op je website te zetten. Je website krijgt er meer waarde door voor je bezoeker. Bijkomend voordeel is dat een website met een mix van tekst, afbeeldingen en video’s beter scoort in google. 

Blog

Lees meer

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Een bericht met PDF-viewer aan je website toevoegen

Tips, nieuwtjes of informatie. Allemaal leuk om te delen via berichten op je website. Werk je veel met pdf’s? Dan is een PDF-viewer block onmisbaar. Zelf gebruik ik graag de plugin “Gutenberg PDF viewer block” om pdf’s mooi weer te geven in berichten. Je bezoeker kan...

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

De 5 meest gemaakte fouten in een website menu

Je verwacht als je uit eten gaat, op de menukaart eerst de voorgerechten en als laatste de toetjes. Dat is fijn omdat je dan weet waar je moet zoeken. Het zou heel irritant zijn als alles op alfabet staat en appelsap en het borrelplankje onder elkaar zijn geplaatst....

Het menu van je website aanpassen

Het menu van je website aanpassen

Een nieuwe pagina toevoegen, je menuvolgorde aanpassen of de titels in je menu wijzigen. Dit doe je allemaal gemakkelijk via het Wordpress dashboard. Stap 1: De menu weergave openen Ga in je Wordpress menu naar Uiterlijk > Menu’s Stap 2: Menu items toevoegen en...

Meer inspiratie en tips?

Schrijf je in en ontvang nieuwe tips direct in je e-mailbox.

1 + 11 =