Teksten op je website aanpassen

Divi, Starterskit

Van alle aanpassingen die je aan je website wilt doen zal je de tekstmodule waarschijnlijk het meest gebruiken. Samen met je afbeeldingen maken ze je website tot een dynamisch geheel.

Aan de slag

Je hebt je pagina geopend met de Divi pagebuilder en je kunt nu klikken op de tekstmodule die je wilt bewerken. Klik op het tandwiel van het grijze vakje om de module instellingen te openen.

De textmodule opties

De tekstmodule is verdeeld in drie groepen: Content, Design en Advanced.

Het eerste tabblad content zul je gebruiken voor het wijzigen van tekst en voor het aanpassen van de kleur of afbeelding van de achtgrond.

Wil je ook lettertype, kleur van je tekst, en tekstgrootte aanpassen? Dan doe je dat in het tweede tabblad design.

Het tabblad Advanced gebruik je voor geavanceerde instellingen zoals CSS en zichtbaarheid.

Klik op het groene vinkje om je wijzigingen in de module op te slaan.

Textmodule Content opties

Tekst content: Hier typ je je tekst. Wil je ook lettertype, kleur van je tekst, en tekstgrootte aanpassen? Dan doe je dat in het tweede tabblad design.

Background color: Kies de achtergrondkleur van je tekstmodule.

Background image: Kies de achtergrondafbeelding van tekstmodule.

Admin Label: Standaard krijgt deze module het label ‘tekst’. Hier kun je dat aanpassen als je dat wilt.

Tekstmodule Design opties

Hier kun je o.a. lettertype, kleur van je tekst, tekstgrootte, uitlijning en lijn hoogte kiezen.

Ook kun je bijvoorbeeld een (gekleurde) rand om je module maken en padding en marge instellen.

Tekst: Heeft je tekst in het tabblad Tekst de tag paragraph? Dan verander je hier bij tabblad design > tekst de styling van je tekst.

Heading tekst Heeft je tekst in het tabblad Tekst de tag H1 t/m H6? Dan verander je hier bij tabblad design > heading tekst de styling van je tekst. Selecteer de juiste H1 t/m H6 om je aanpassingen te kunnen zien.

Bij iedere optie staat een ?, als je daarop klikt krijg je meer uitleg over de instellingen.

Tekstmodule Advanced opties

Hier kun je de o.a. de zichtbaarheid op verschillende apparaten instellen. Soms wil je bepaalde modules alleen laten zien op desktop of juist alleen op tablet en mobiele telefoon.

In het tabblad Advanced opties > Visibility kun je instellen voor welk apparaat de module zichtbaar is. Standaard staat dit ingesteld op zichtbaar voor desktop, tablet en mobiel en hoef je hier dus niets aan te veranderen.

Je kunt dit ook gebruiken wanneer je nog niet klaar bent met een module maar je deze wel wilt opslaan om er een volgende keer mee verder te gaan. Zet de Visibility dan voor alle apparaten op ‘niet zichtbaar’ en voilà, het staat er wel voor jou maar nog niet voor je bezoekers.

Tips:

  • Vergeet niet na het opslaan in de module (groene vinkje) ook de pagina op te slaan voor je weggaat. Dat doe je rechts onderin bij save.
  • Het aanpassen van je header (menubalk) of footer (onderste gedeelte van je pagina wat op iedere pagina zichtbaar is) doe je via het wordpress dashboard van je website. Ga in het linker menu naar Divi > Theme builder.

Gefeliciteerd! je hebt nu kennis gemaakt met Teksten op je website aanpassen.

Kom je er toch niet uit? Neem gerust contact op.

Foutje gezien of een tip?

Laat het mij weten door een berichtje achter te laten.

13 + 14 =