Een Word of PDF document aan je website toevoegen

Divi, Wordpress

Een Word of PDF bestand toevoegen als link in je tekst.

Wil je een document zoals Algemene Voorwaarden of een Privacyverklaring op je website zetten? Een linkje naar het document kun je makkelijk toevoegen in je tekstmodule.

In deze handleiding neem ik je in een paar simpele stappen mee.

Ga naar de mediabibliotheek

Voor het toevoegen van een document ga je altijd eerst naar de mediabibliotheek om daar het document toe te voegen.

Na het inloggen op je website klik je links in het menu op Media. Klik vervolgens op Add New Media File.  

Kies het bestand op je computer met Bestanden selecteren. Klik op openen om het bestand toe te voegen aan de mediabibliotheek van je website.

Het bestand staat nu op je website. Klik op het bestand in de mediabibliotheek en klik op Kopieer url naar klembord of selecteer en kopieer de Bestands-URL. De url heb je nodig om de link te kunnen toevoegen op je pagina.

Ga nu naar de pagina waar je de URL van het docmument wilt toevoegen.

Document url toevoegen op je pagina

Klik in het menu aan de linkerkant op Pagina’s, en klik bij de pagina waar je het document wilt toevoegen op Edit With Divi.

Op je pagina ga je naar de grijze Tekst Module waar je de document link wilt toevoegen.

Klik op Module Settings om de tekstverwerker te openen.

Selecteer het stukje tekst waar je de document link achter wilt hangen. In dit voorbeeld typ ik eerst Algemene Voorwaarden, daana selecteer ik de tekst in klik op Insert/edit link in de toolbar bovenin.

Url: Bij Url plak je de link die je net, in de mediabibliotheek op je klembord hebt gekopieerd. Als je met je rechtermuisknop > plakken selecteert wordt de link erin gezet.

Tekst to display: Is in dit voorbeeld al ingevuld. Je kunt hier invullen welke tekst je wilt weergeven voor je link. Het is vaak mooier om hier een tekst te kiezen zodat je bezoeker niet op de lange link klikt (www.voorbeeld.nl/algemene-voorwaarden/) maar op een verkorte versie (Algemene Voorwaarden).

Target: Kies New Window zodat de link in een nieuw tabblad op de computer opent. Kies je voor None, dan opent de link in hetzelfde tabblad als je website, en is het tabblad van je website weg. De bezoeker kan dan niet meer terug naar je website.

Gefeliciteerd! je hebt nu kennis gemaakt met Een Word of PDF document aan je website toevoegen.

Kom je er toch niet uit? Neem gerust contact op.

Foutje gezien of een tip?

Laat het mij weten door een berichtje achter te laten.

4 + 4 =